Jedná se spíše o takové malé hospodářství, kde se snaží najít rovnováhu mezi potřebami člověka a přírodou. Žije tu pár zvířat a dožívá také hrstka lidí.
Kontakt:
moravske-statek@centrum.cz
Když néni králék, može se vzít aji slépka nebo kuře.
Nakrájí se asi 1 cibula na malé kósky a osmaží se do sklovata na sádle. Zasype se to sladkó paprikó (pár užiček), přileje se voda a hodí se do teho kósky králéka. Možeme přihodit aji bobkoé list. Pak se uvaří, nejlepší je to udělat v tlakáču, je to hneď. Po uvaření se šťáva naleje do taléřka a přidá se nejaké ten pěkné kśek masa. Utrhne se kus šišky, tá se namočí do šťávy a přikusuje se k temu masu. Vypadá to divně, ale zkuste a uvidíte, že je to pochótka.
No a kde vzít tu šišku?
Je to docela jednoduché. Smíšáme polohrubó nebo hladkó móku s 1/2 pytlékem prášku do pečiva, trochó soli, a vlažné vody. Uděláme z teho těsto hustoty tak akoráť na uhnětení šišky (vařečkó v mise), pak vytvarujeme šišku a dáme ju na vymaštěné plech zprudka upéct do tróby.