^Zpátky navrch
foto1 foto2 foto3 foto4 foto5 foto6 foto7 foto8 foto9 foto10

Jedná se spíše o takové malé hospodářství, kde se snaží najít rovnováhu mezi potřebami člověka a přírodou. Žije tu pár zvířat a dožívá také hrstka lidí.


Kontakt:

moravske-statek@centrum.cz

Moravské statek Cvrčovice

Jen život v souladu s přírodou má šanci...

Polévky

Hábová polévka

Hábová polévka, neboli hábovica je výborná a zdravá polévka. Toť tato polévka, to je skoro neco pro vegetariány. Je tam teda trochu sádla, ale to se dá omastit aji olejem z kvítek.

Co bude potřeba:

- zelí (čerstvé)
- hladká mouka na zásmažku
- trocha sádla nebo oleja na zásmažku
- fazula uvařená nabo zavařená
- trocha zemáků
- mrkva a petrželí (kořeň), česnek

Jak to uděláme:

Napřeď dáme do hrnca rozpálit trochu sádla a do něho pak nasypeme pár lžic mouky. Osmašíme do hněda a pak zalejeme studenó vodó. Možeme osolit, trochu opepřit a hlavně přidat rozemnutó majoránku. Nekde bokem v dalším hrncu si uvaříme fazulu, nebo pak možeme použit aji zavařenó v plechovce.
Zelí nakrájíme na malé kousky a hodíme do hrnca k základu se zásmažkó. Přidáme kořenovó nakrájenó zeleninu. Možeme dolit trochu vody, aby to mělo akoráť tu správnó hustotu. Přidáme taky oloupané a na malé kósky nakrájené zemáky. Vaříme až to bude všechno změklé. Pak možeme přidat tu poslední položku - vařenó fazulu. Povaříme chvílu, aby se chutě propojily, možeme dochutit trochó kmínu.

Je to vitanínová bomba, ale hlavně je to strašně dobré. Kdo neokoštoval, neví oč přichází.

habovica zasmazka habovica zaklad  habovica hotova habovica na taliri

Počítadlo návštěv

Za dnešek: 2     Za poslední měsíc: 85     Celkem: 4101

Právě je připojeno: 2 hosté a žádný člen

Copyright © 2015 Moravské statek