Jedná se spíše o takové malé hospodářství, kde se snaží najít rovnováhu mezi potřebami člověka a přírodou. Žije tu pár zvířat a dožívá také hrstka lidí.
Kontakt:
moravske-statek@centrum.cz
Toš tyto placky só výborné jak sladké, tak slané.
Příprava je docela rychlá a dobré výsledek je zaručené.
Budeme potřebovat toto:
- zemáky
- hladká mouka
- mak nebo povidla
- rozpuštěné máslo nebo sádlo na potírání
Postup:
Napřeť uvaříme zemáky v osolené vodě. Nejlepší v šupce a deň předem. Olópané zemáky nastróháme na jemném struhadle, přidáme trochu móky. S mókó šetříme, tak nejvíc 1/3 váhy zemáků.
Uhněteme z teho těsto takové, aby se z něho dala pěkně vyválet placka.
Vyválené placky dáme upéct přímo na holó plothu. Když nemáme plotnu, dá se použit aji pánvička s tlustým dnem. Pečeme jenom tak nasucho a musíme připálenó móku ometat, z pánvičky vysypávat.
Obrázkové postup: